dijous, 2 de juny del 2016

Sortida al Món Sant Benet

Avui, els alumnes de tercer i quart hem anat d'excursió al Món Sant Benet. Està situat entre Navarcles i Sant Fruitós de Bages.

Els alumnes de quart hem fet dues activitats: hem elaborat pa alís i una salsa que es diu almadroc.
El pa alís era el pa dels pobres i l'hem fet sense forn perquè els pobres no en tenien, per això no posaven llevat. L'almadroc l'hem fet amb formatge, oli, all i espècies picants o dolces.

Després tan els de tercer com els de quart, hem visitat el monestir de Sant Benet: la capella, el claustre, la cuina, el celler, les cel.les. Quan la família de l'artista Ramon Casas va comprar el monestir, van convertir les cel.les en habitacions més grans i van afegir altres dependències.





































































































Els alumnes de tercer hem fet un taller sobre els sentits. Hem recordat conceptes que hem après aquest curs i hem fet tres experiment.

El primer experiment ha sigut posar uns sobresa en un got d'aigua (com les infusions). Després ens han donat una pipeta i hem agafat una mica de líquid. Hem hagut d'endevinar quin d'aquest sabors era: dolç, salar, àcid, amarg i umami. Ens ha costat una mica trobar l'amarg i l'umami.


Segon experiment: tastar aliments en pols. Hi havia: mel, cacau, iogurt... Quan no veus els aliments costa una mica saber de què es tracta. Hem descobert ue la vista ens enganya, sobretot amb l'últim experiment: ens han donat un líquid vermell molt sospitós. L'hem agafat amb la pipeta i...era suc de tarona! Quina sorpresa!